Automotive

CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE VOL 6 PDF

August 13, 2019

Vol. 4. Other Titles: Călători străini despre Țările Române în secolul al lea: Călători străini despre Țările Related Subjects:(6). Romania. Vol. 1. Bucharest: Editura Știinţifică, [Holban, Maria], ed. Călători străini despre Ţările Române [Foreign Travelers in the Romanian Lands]. Vol.6, Paul de . CALATORI STRAINI DESPRE TARILE ROMANE Sup lirnent I www. dacoromanica. ro 6 Traducerea a fost efectuata dupd editia lui Nicolae Iorga, Acte,s1.

Author: Mulabar Kajir
Country: Colombia
Language: English (Spanish)
Genre: Literature
Published (Last): 5 October 2007
Pages: 173
PDF File Size: 13.87 Mb
ePub File Size: 20.38 Mb
ISBN: 804-6-65294-880-8
Downloads: 60802
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Tucage

Fiecare meseria, cu exceptia brutarilor 0 carciumarilor, are strada sa 0 cartierul sail.

Cand o femeie intrd intr-un salon, ea merge sd sdrute pe frunte pe stdpana casei. Robului inexistent i s-a dat acest raport prin viu grai.

Călători străini,vol.sup.

Conflictul izbucnise in anul 86 cand dacii si aliatii lor au atacat violent Moesia, ceea ce a dus la Impartirea provinciei In Moesia Inferior In a carui componenta. Bazargicul este considerat un oras frumos care avea mai multe mecetun i cid: Avea mAinile atAt de puternice incAt rupea cu patru degete un taler, indoindu-1 doar de cloud ori intr-o parte si in cealaltd.

La 17 ianuarie am hranit tot aici [animalele], am innoptat in satul urmator. La Ia0 existd un teatru 0 un ziar francez. La 24 august, devreme, am ajuns la Oblucita, am trecut tdrziu Dundrea. Haina care le cuprinde este o mantle poloneza Cu toate acestea, valahii foloscsc banci si mese lungi. Destul de neclar este si pasajul refentor la drumul de intoarcere spre Constantinopol via Chi lia 5i Cetatea Alba9.

CALATORI STRAINI, VOL II | Jon Jovi –

De aceea nu incetau sa ma indemne si sa ma convingd sa nu intreprind in nici un chip drumul prin stapanirea turcilor, daca imi este draga salvarea.

Apoi eu, Gregorio, scrisei manilor lor predecesorii vostri sa aiba bunavointa sa-mi ingaduie, odata caltori rdstimpul consulatului meu, sd ma pot inapoia la Genova. Au fost Intampinate in aceasta problema mici abuzuri, care nu sunt importante, iar cererile proprietarilor au fost suficiente pentru a le reprima. In aceastd zi au trecut dincolo ateva cdrute, eu de asemenea, dar stdpdnul a rdmas ina aici. Acest rdspuns 1-au dat.

  ASTM F568 PDF

Primesc orice taler ar fi, argintul 11 cerceteaza mai desprr, iar dacd acela nu are greutatea talerilor buni, ei completeazd cu aspri lipsa. Dintre lucrarile lui Joanne amintim: Prezenta boierilor, consulilor, a compatriotilor mei a fost mare. Prin urmare, aproape tot ceea ce priveste aceasta portiune a drumului spre i dinspre Ungaria, pand la Marea Neagra, i s-a fixat desigur destul de bine in memorie.

Georgeta Filitti, Beatrice Marinescu. Era binecunoscut faptul Ca romanii pradau orice casa locuita de unguri de care se apropiau i omorau oameni cu sange recei cu toate acestea ofiterii austrieci ii priveau ca tovarasi si Ii acceptau la mesele lorz culpabiliza Paget. Ziva era pe sfar0te cand am terminat instalarea. Lucrurile nu au stat insd ap cum sperase Ferdinand inbolnavirea emisarului sau, Geronimo Zara, la sfarsitul anuluisi inlocuirea cu fiul acestuia, Giulliano Vespasiano Zara, precum plecarea 1w Ibrahim-pasa, caruia Habsburgn reusiserd sa ii capteze bunavointa, la Alcp, in octombrieau ingreunat negocienle duse la Constantinopol cu cel de al doilea vizir, Ayas-pap, deloc familianzat cu vasta retea de interese politice tesuta de catre Alosisio Gntti, in parte si in interesul Ferdinand Negocierile s-au dovedit anevoioase si animozitatea unor Inali demnitari otomani fata de Grad a inceput sa iasa la iveala.

Era liderul recunoscut al partidet nationale” din Ungaria, care din se mamfestase hotarat impotriva incercarilor Casei de Austria de a prelua, prin diverse stratagcme, Ungaria In acelasi limp Zapolya nutrea o ostilitate personald fata de Habsburgi, pentru ca, Inca dinel insusi aspirase la mana printesei Ana, declarata mostenitoare prezumtiva a regatului, dacd fratele sdu Ludovic ar fi murit Esecul acestut plan l-a facut pe Zapolya, devenit voievod al Transilvaniei, un opozant tenace al Habsburgilor Cu toate acestea conjunctura din Ungana anului era departe e a fi favorabila unet rasturnari radicale a situatiei politice.

Dupd masa, pe care o mAnancd cu ajutorul degetelor, se intoarce la vatra sa, supusA earl diferitelor intemperii. Din treizeci in treizeci de leghe o cutA de teren, ce zic eu, un perete nu mai Malt de patru la cinci metri, de la care incepe o altA carnpie de treizeci leghe. Autorul scnerii de fatd, diaconul armean Minas c.

  BY-LAW 639-05 PDF

Bibliografia referitoare la Aloisio Gran este impresionanta si nu ne propunem in cele ce urmeaza deck sa: Hotelurile insele nu au decat un etaj.

Calatori straini,vol.5, sec. XIX

Calul moldovean nu meritd un asemenea elogiu; calul valah este Inca 0 mai degenerat deck el. Aceste douA cerinte, 0 in special ultima dintre ele, au intalnit in Adunare o opozite violentd, care se ridica impotriva Rusiei 0 a sfar0t prin a vota refuzul intr-o manierd p.

Aici am aflat ca pe celdlalt mal al Dunarii era o caravang polona, veste care ne-a bucurat. Detaliile pe care le-a inscris in relatarea oficiala sunt de multe on iesite din comun, ceea ce il facea pe editorul acestei Relazione, Eugenio Alberi, sa considere indoielnice multe dintre informatii. In ii moare tatal iar doi ani mai tarziu se stinge din viata i tatal vitreg; mama sa cade intr-o puternica depresie Gol prin care trecea familia sa ii determina sa se angajeze in la un negustor din Varsovia.

Preotii si calugarii Fura rau schingiuiti, Iar oameni buni care mijloceau pentru ei N-au scapat lard mii de pedepse. La 24 aprilie am hrdnit [animalele] langd Jijia, am innoptat la Ia cakatori.

Odata intrat in Moldova am vazut armata domnului care ar fi putut fi de Aceste pomeni se pregatesc si se fac cu concursul preotului, cu un oarecare ceremonial, de unde grecii [ortodocsii] au luat prilej de a imputa armenilor ca ei fac jertfe ca si paganii, find pagani Gr. Toate aceste atribute de supraveghere au fost ridicate Ffului bisericii, nu numai din dorinta de a pune stapanire pe rezervele considerabile 0 pe veniturile curente ale caselor speciale ale clerului, dar 0 din mare ura fata de acest prelat, care singur, ramanea Inca pe meterezele instituiiilor atacate, lupta cu perseverenta 0 I0 atragea surdele antipatii ale consulatului rus 0 ale guvernului.